Menu
EUR
Hittebestendige kit: De Ultieme Oplossing voor Extreme Temperaturen

Hittebestendige kit: De Ultieme Oplossing voor Extreme Temperaturen

Door: Kittenenlijmen.nl Reacties: 0

Bent u op zoek naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor het afdichten en verlijmen in omgevingen met extreem hoge temperaturen? Dan is een hoogwaardige hittebestendige kit precies wat u nodig heeft. Deze speciale lijm- en afdichtingsproducten zijn ontworpen om zelfs de meest uitdagende warmte-omstandigheden aan te kunnen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor een breed scala aan toepassingen, van kachels en ovens tot motoronderdelen en industriële apparatuur.

Wat is hittebestendige kit?

Een hittebestendige kit is een speciaal product dat bestand is tegen extreem hoge temperaturen, soms tot wel 1200°C of hoger. In tegenstelling tot traditionele lijmen en kitten, die kunnen smelten of hun eigenschappen verliezen bij blootstelling aan intense hitte, blijven deze hittebestendige varianten hun stevigheid, hechting en duurzaamheid behouden.

Deze uitzonderlijke prestaties zijn te danken aan de geavanceerde formuleringen en hoogwaardige ingrediënten die in deze kitten worden gebruikt. Ze bevatten vaak keramische vulmiddelen, speciale siliconen of andere hittestabiele polymeren die ervoor zorgen dat de kit zijn structuur en eigenschappen behoudt, zelfs bij blootstelling aan extreme temperaturen.

Toepassingen van hittebestendige kit

De toepassingsmogelijkheden van hittebestendige kitten zijn vrijwel eindeloos. Ze worden vaak gebruikt in de volgende situaties:

Kachels, haarden en ovens

  • Afdichten van naden en scheuren: Hittebestendige kit is ideaal voor het duurzaam afdichten van scheuren, naden en voegen in kachels, haarden en ovens, waardoor warmteverlies en rooklekkage worden voorkomen.
  • Bevestigen van kachelkoord: Veel hittebestendige kitten worden gebruikt voor het bevestigen van kachelkoord, wat essentieel is voor een veilige en efficiënte werking van uw verwarmingssysteem.
  • Afdichten van rookkanalen: Door het gebruik van een hoogwaardige hittebestendige kit kunt u rookkanalen en afvoerpijpen effectief afdichten, waardoor rook en giftige gassen niet kunnen ontsnappen.

Automotive en industriële toepassingen

  • Afdichten van uitlaten: Hittebestendige kit kan tijdelijk worden gebruikt om lekken in uitlaatsystemen van auto's en motoren te dichten, zodat reparaties kunnen worden uitgevoerd zonder dat het voertuig volledig uit bedrijf hoeft te worden genomen.
  • Bevestigen van hitteschermen: In de automotive- en industriële sector wordt hittebestendige kit vaak gebruikt om hitteschermen te bevestigen, waardoor cruciale componenten worden beschermd tegen extreme temperaturen.
  • Afdichten van ovens en fornuizen: In industriële omgevingen, zoals bakkerijen en voedselproductie, is het essentieel om ovens en fornuizen effectief af te dichten met hittebestendige kit om warmteverlies en energieverspilling te voorkomen.

Overige toepassingen

  • Bevestigen van vuurvaste materialen: Hittebestendige kit wordt vaak gebruikt om vuurvaste materialen zoals keramische tegels of isolatieplaten te bevestigen in omgevingen met extreme temperaturen.
  • Repareren van scheuren in vuurvaste oppervlakken: Wanneer scheuren of barsten optreden in vuurvaste oppervlakken, kan een hoogwaardige hittebestendige kit worden gebruikt om deze effectief te repareren en te verstevigen.

Hittebestendige kit versus brandwerende kit

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een hittebestendige kit en een brandwerende kit, aangezien deze producten verschillende eigenschappen en toepassingen hebben.

Hittebestendige kit

Een hittebestendige kit is ontworpen om bestand te zijn tegen extreem hoge temperaturen, maar heeft geen specifieke brandwerende eigenschappen. Deze kitten zijn ideaal voor het afdichten en verlijmen in omgevingen met intense hitte, zoals kachels, ovens en motoronderdelen, maar ze zijn niet bedoeld om brand te voorkomen of te vertragen.

[products=blog_brand82024]

 

Brandwerende kit

Een brandwerende kit, daarentegen, is speciaal geformuleerd om de verspreiding van brand, rook en giftige gassen te vertragen of te voorkomen. Deze kitten bevatten speciale brandvertragende additieven en worden vaak gebruikt in de bouw voor het afdichten van brandwerende constructies, zoals branddeuren en brandwerende muren.

Hoewel sommige hittebestendige kitten een beperkte mate van brandwerendheid kunnen hebben, is het belangrijk om voor brandgevoelige toepassingen een specifieke brandwerende kit te gebruiken die voldoet aan de relevante brandveiligheidsnormen en -voorschriften.

[products=blog_brand82024bw]

 

Keuze voor de juiste hittebestendige kit

Met een breed assortiment aan hittebestendige kitten op de markt, kan het een uitdaging zijn om de juiste kit voor uw specifieke toepassing te kiezen. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen:

Maximale temperatuurbestendigheid

Verschillende hittebestendige kitten hebben verschillende maximale temperatuurbestendigheden. Sommige kitten zijn bestand tegen temperaturen tot 300°C, terwijl andere varianten gemaakt zijn om extreme temperaturen tot wel 1200°C of hoger aan te kunnen. Het is essentieel om een kit te kiezen die geschikt is voor de maximale temperatuur die u verwacht tegen te komen.

Type ondergrond

Hittebestendige kitten zijn beschikbaar in verschillende formuleringen die geschikt zijn voor verschillende ondergronden, zoals metaal, steen, beton of keramische materialen. Zorg ervoor dat u een kit kiest die compatibel is met de ondergrond waarop u deze wilt aanbrengen voor een optimale hechting en duurzaamheid.

TIP: u vindt onderaan elke productomschrijving een ‘technisch specificatieblad’, waarin belangrijke eigenschappen zoals hechting op bepaalde materialen omschreven staan. Lees dit aandachtig door voor het optimale resultaat. 

Vereiste flexibiliteit

Afhankelijk van uw toepassing, kan het nodig zijn om een hittebestendige kit te kiezen die een bepaalde mate van flexibiliteit behoudt, zelfs bij hoge temperaturen. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen waar beweging of uitzetting van materialen kan optreden, zoals bij het afdichten van naden tussen verschillende materialen.

Kleur en afwerking

Voor zichtbare toepassingen, zoals het afdichten van kachelruiten of het bevestigen van decoratieve elementen, kan de kleur en afwerking van de hittebestendige kit van belang zijn. Veel merken bieden een breed scala aan kleuren aan, waaronder transparant, zwart, grijs en roodbruin, zodat u een kit kunt kiezen die past bij uw specifieke project.

Toonaangevende merken voor hittebestendige kit

Bij het zoeken naar een betrouwbare en hoogwaardige hittebestendige kit, is het verstandig om te kiezen voor gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en prestaties. Hier zijn enkele vooraanstaande merken die uitstekende hittebestendige kitten op de markt brengen:

Ottoseal

Het Duitse merk Ottoseal is een toonaangevende speler op het gebied van professionele kitten en lijmen. Hittebestendige kitten, zoals de Ottoseal S17 en Ottoseal S25, zijn bestand tegen temperaturen tot respectievelijk 285°C en 180°C en worden gewaardeerd om hun uitstekende hechting en duurzaamheid.

Soudal

De hittebestendige kit van Soudal, zoals de Firecement HT 300ml, is speciaal ontworpen voor het afdichten van naden en scheuren in kachels, haarden en ovens. De Firecement HT 300ml is zelfs bestand tegen temperaturen tot 1500°C. Ook is deze kit brandwerend tot 120 minuten.

[products=blog_brand82024special]

 

Connect Products

In ons assortiment vind je van Connect Products de Seal-it 220 Silicon-FR 600ml worst. Deze neutraal uithardende siliconenkit voor lineaire voegen in de bouw is brandwerend gecertificeerd. Deze kit is speciaal ontwikkeld om verspreiding van vuur, rook en giftige dampen effectief tegen te gaan.

Professioneel advies en klantenservice

Bij het kiezen van de juiste hittebestendige kit voor uw project, kan professioneel advies van onschatbare waarde zijn. Aarzel niet om onze klantenservice te bereiken. 

voor advies over de juiste hittebestendige kit, de correcte applicatiemethoden en eventuele speciale voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. We hebben een gecertificeerde European Adhesive Specialist (EAS) die u zelfs bij de moeilijkste vragen op weg kan helpen.

Veiligheid en Voorzorgsmaatregelen

Hoewel hittebestendige kitten zijn ontworpen om veilig te zijn voor gebruik in extreme temperaturen, is het belangrijk om altijd de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het aanbrengen en gebruik van deze producten.

[products=blog_brand82024-special]

  • Draag beschermende kleding: Gebruik altijd geschikte handschoenen, een veiligheidsbril en ademhalingsbescherming tijdens het werken met hittebestendige kit om blootstelling aan dampen en deeltjes te voorkomen.
  • Zorg voor voldoende ventilatie: Werk in een goed geventileerde ruimte om de inademing van dampen te minimaliseren.
  • Volg de instructies zorgvuldig: Lees en volg altijd de instructies en veiligheidsinformatie op het technische specificatieblad van de hittebestendige kit voor een veilige en effectieve toepassing.

Samengevat

Of u nu een professionele vakman bent of een enthousiaste klusser, een hoogwaardige hittebestendige kit is een essentieel gereedschap voor elk project dat te maken heeft met extreme temperaturen. Met hun uitzonderlijke temperatuurbestendigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid, bieden deze kitten een betrouwbare en veilige oplossing voor het afdichten, verlijmen en repareren in de meest uitdagende warmte-omstandigheden.

Door de juiste hittebestendige kit te kiezen van een gerenommeerd merk, kunt u met vertrouwen aan de slag gaan, wetende dat uw project bestand zal zijn tegen intense hitte en extreme omstandigheden. Investeer vandaag nog in een hoogwaardige hittebestendige kit en geniet van de gemoedsrust die komt met een professioneel en duurzaam resultaat.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Snelle levering (incl. Same Day)

Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Wanneer je bestelling op voorraad is gelden onderstaande leveropties welke te selecteren zijn tijdens het afrekenen:

Same Day Delivery (particulier)
Op werkdagen voor 9.00 uur ’s ochtends besteld, dezelfde dag tussen 17.30 en 22.00 uur 's avonds bezorgd.

Standaard verzending
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis. (Op zakelijke adressen is geen zaterdaglevering mogelijk).

Bezorgen bij een DHL-afhaalpunt
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, de volgende dag op het afhaalpunt bezorgd.

Gratis verzending vanaf €75,-

Bij bestellingen vanaf €75,- (excl. btw) profiteer je altijd van gratis verzending.
Bij bestellingen onder de €75,- (excl. btw) betaal je verzendkosten.

Verzendkosten voor Nederland bedragen €5,95,- (excl. btw) *
Verzendkosten voor België bedragen €7,41,- (excl. btw) *

*Voor extra diensten, zoals een avondlevering, kan een meerprijs berekend worden. Die vermelden wij tijdens het afrekenen. Uitgezonderd zijn spoedleveringen en landen buiten de Benelux.

Groot assortiment op voorraad

Kittenenlijmen.nl biedt een groot assortiment professionele Kitten en Lijmen. De meeste producten hebben wij op voorraad, wanneer een product uit voorraad is kunnen wij deze normaliter binnen 5 werkdagen leveren.

Ons assortiment bestaat uit onderanderen: Den Braven, Connect Products, Soudal, Otto-Chemie, Frencken, Griffon, Bostik en Sika. Waar wij officieel dealer van zijn

Volume voordeel bij populaire producten

Bij veel van onze populaire producten bieden wij volume voordeel. Dit houdt in dat het voordeliger is om hiervan een doos of meerdere dozen te bestellen.